Yurtdışı Eğitim ve Tatilin Kazandırdıkları

Yurtdışı Eğitim ve Tatilin Kazandırdıkları Yurtdışı eğitim değim ve tatil programlarının öğrencilere birçok yönden faydası bulunuyor. Bunları şöyle sıralayabiliriz; Yabancı dili geliştirme fırsatı verir. Sosyal çevre ve gelecekteki kariyer planları için ufuk açar. Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışma ve sosyal sorumluluk projelerine katılma imkânı verir.…

Devamını Okuyunuz

Öğrencilere Yurtdışı Çalışma ve Tatil Programları

Öğrencilere Yurtdışı Çalışma ve Tatil Programları Öğrenci değişim programlarına ek olarak öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmelerine olanak sağlayan yönelik programlar da vardır. Bu programlardan bazıları şunlardır; Work and Travel: Amerika’da herhangi bir işte çalışıp para kazanmak ve seyahat edebilmek için başlatılan öğrencilere yönelik bir programdır. Programın uygulanması, ücret karşılığı yapılıyor. Öğrencinin…

Devamını Okuyunuz

Öğrenci Değişim Programları

Öğrenci Değişim Programları Öğrenciler için en önemli yurtdışı eğitim fırsatı, öğrenci değişim programlarıdır. Bu programlar, çeşitli lise ve üniversitelerin yurtdışındaki eğitim kurumları ile yaptıkları uluslararası eğitim anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu programlarda farklı ülkelerden öğrenciler, eğitimlerinin bir bölümünü yurtdışındaki anlaşmalı kurumlarda yapabiliyor. Bu programlardan bazıları şunlar; Erasmus Öğrenci Değişim Programı: Yükseköğretim…

Devamını Okuyunuz

Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular 1. Niçin lise mezunu olmalıyım? Lise diplomasına sahip olabilmek birçok anlam ifade etmektedir. Bugün gerek devlet kurumlarında gerekse özel kurumlarda lise diplomasına sahip olmayanlara iş imkanı tanınmamaktadır. Serbest olarak herhangi bir işyeri de açamayacaklardır. Ayrıca lise diplomasına sahip olmakla ülkemizdeki ve yurtdışındaki üniversitelere girebilmek için büyük bir…

Devamını Okuyunuz

DEĞERLER EĞİTİMİ SORUN MU ÇÖZÜM MÜ?

DEĞERLER EĞİTİMİ SORUN MU ÇÖZÜM MÜ? Öğretim programlarının güncellenmesi ve yenilenmesiyle birlikte milli ve manevi değerlerin önemi artmış, tüm kademelerde bunların yerleşmesi ve kalıcı olması öngörülmüştür. Ancak değerler eğitimini incelemeden önce Bakanlığımızın konu hakkındaki açıklamalarını hatırlamakta fayda var: “Bakanlığımız, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin toplumun duygu, inanç, öncelik ve değerlerinin…

Devamını Okuyunuz

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EĞİTİMDE KİMLİK İNŞASI SORUNU

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EĞİTİMDE KİMLİK İNŞASI SORUNU (M. SAİD CELAYİR) Ulus kimliğinin inşasındaki en önemli unsur ideolojidir. Egemen güçler aracılığıyla, kimlik ve siyasi boyutlarının yanı sıra ideoloji, toplumun birçok alanına nüfuz etme amacı taşır. Bunlardan birisi ise elbette eğitimdir ki en önemlisidir. Eğitime kendi kimliklerinin meşruiyetini kazandırmak isteyen muktedirlerin, hedefleri doğrultusunda…

Devamını Okuyunuz

Medeniyet İlk İnsanla Başlar

Medeniyet İlk İnsanla Başlar İnsanlık tarihini belirli dönemlere hapsederek, geleceği şekillendirmeye çalışan görüşlerin aksine ilk insan ilkel değildir. Düşünme ve düşüncesini eyleme geçirme konusunda oldukça maharetli olan insan, kâinatta var olan canlı-cansız bütün varlıklarla etkileşim halindedir. Octavio Paz’ın, “Yalnız olduğunu bilen ve bir başkasını arayan tek varlık insandır” ifadesi bu…

Devamını Okuyunuz

ÇAĞDAŞ ÖĞRETMENİN ÖZELLİKLERİ

ÇAĞDAŞ ÖĞRETMENİN ÖZELLİKLERİ Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Başkanlığı öğretmenlerin niteliklerini belirledi. Buna göre çağdaş öğretmen; alçakgönüllü, cesaretli, genel kültür sahibi, insan sevgisine sahip ve iyi bir eğitim almış olmalı. Öğretmen, öğrenci, yönetici, müfettiş ve sivil toplum kuruluşlarından altı bin üç yüz kişi üzerinde yapılan araştırmada, çağdaş öğretmen profili…

Devamını Okuyunuz