Öğrencilere Yurtdışı Çalışma ve Tatil Programları

Öğrenci değişim programlarına ek olarak öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmelerine olanak sağlayan yönelik programlar da vardır.
Bu programlardan bazıları şunlardır;

Work and Travel: Amerika’da herhangi bir işte çalışıp para kazanmak ve seyahat edebilmek için başlatılan öğrencilere yönelik bir programdır. Programın uygulanması, ücret karşılığı yapılıyor. Öğrencinin istediği bir kentte veya eyalette kendisine uygun işi seçmesine, kalacak yer ayarlamasına, çalışma saatlerini düzenlemesine ve ulaşım imkânlarını araştırmasına veya bu konulardaki sorunların çözümüne yardımcı olan program; başka bir kültürle tanışan öğrencinin sosyal yeteneklerini geliştirmesine ve yabancı dil pratiği yapmasına da olanak sağlıyor. Program, hem para kazanmak hem de seyahat etmek isteyen öğrenciler için biçilmiş kaftan niteliğinde… Amerika Birleşik Devletleri’nin resmi izni ile üniversite öğrencilerine çalışma ve seyahat imkânı veren “kültürel değişim programı”dır. 1961 yılından itibaren Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ve yetkilendirdiği sponsorlar aracılığıyla yürütülen programda, katılımcıya yaz tatilinde Amerika’da çalışarak kendi parasını kazanma, dil pratiği yapma ve seyahat etme imkânı tanınıyor. Work and Travel programının sunduğu fırsatlardan yararlanabilmek kişinin kendi çabası ve isteğine bağlı…
İnterrail: Öğrencilerin yaz tatillerini Avrupa ülkelerini seyahat ederek değerlendirmesine yardımcı olan başka bir uygulama da İnterrail’dir. Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından hayata geçirilmiştir. Gezginlere kolaylık sağlamayı amaçlayan program, aslında bir bilet uygulamasıdır. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde tek bir biletle, istenen trenle seyahat etmeyi sağlar. “İnterrail Global Pass” bileti, Avrupa’nın 30 ülkesinde geçerli. Bu biletle Avrupa’nın belirlenen ülkelerinde 5 gün ile 1 ay arasında gezilebiliyor. “İnterrail Bir Ülke Pass” bileti ise, seçilen Avrupa ülkesinden herhangi birinde 3 gün ila 8 gün arasında sınırsız serbest olanağı sağlıyor. “İnterRail Pass” kartlarını Avrupa’da daimi olarak ikamet edenler ile 6 aydan fazla bir süredir bir Avrupa ülkesinde kaldığını belge ile ispatlayan diğer ülke vatandaşları satın alabilir. Vatandaşlık durumu pasaport/kimlik kartı ile ikamet durumu ise resmi makamlarca verilen ikametgâh belgesiyle kanıtlanır. İnterrail bileti şu ülkelerde geçerli; Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, ÇekCumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Yunanistan.

Yorumlar kapatıldı.